ISPM-15

Особливості фітосанітарної обробки в Україні

В Україні та світі процеси глобалізації сприяють розвитку торгівельно-економічних звязків. За прогнозами в Україні сума експорту за 2014 рік складе понад 45 млрд. $. Для транспортування товарів та продуктів широко використовується дерев'яна тара, палети, эвропыддони.

У березні 2002р. Організації по продовольству та сільському господарству Організації об'єднаних націй прийняла Міжнародні стандарти по фітосанітарних заходах ISPM-15. На основі цих стандартів в Україні діють “Фітосанітарні правила ввезення з-за кордону, перевезення в межах країни, експорту та виробництва дерев’яного пакувального матеріалу”. Згідно цього документу забороняється перетин митного кордону України дерев'яної тари не обробленої особливим способом.

В виробництві використовуються два методи обробки:

  1. 1) Термообробка піддонів - вплив на тару  температури не менше +50С не менше тридцяти хвилин.
  2. 2) Фумігація піддонів - обробка хімічною речовиною (бромистим метилом) в газоподібному або рідкому стані.
  3.  
  4. Фітосанітарна обробка піддонів є одною з базових вимог для проходження тарою митного контролю. На европіддони при цьому наноситься спеціальний маркувальний знак - «IPPC». Маркувальний знак зроблено у вигляді штампа, на якому зазначені:
  5.  
  6.    - код країни-виробника пакувального матеріалу і європіддонів;
  •    - номер ліцензії компанії здійснила термообробку піддонів;
  •    - метод знезараження європіддонів.
  •  
  • Таке маркування піддонів наноситься на кожен дерев'яний піддон, який пройшов фітосанітарну обробку і є необхідною умовою для вивезення товару на піддонах за кордон.
  •  
  • Термообробкою піддонів (палет) можуть займатися тільки компанії, які отримали на це спеціальну ліцензію і зареєстровані в реєстрі Головної державної інспекції карантину рослин України, в їх числі і наша компанія!

ПП ЛПС має потужний сушильний комплекс недалеко від Луцька і може запропонувати вам наступні послуги:
  
 - готові піддони різних конструкцій, які пройшли термообробку згідно ISPM-15 з нанесенням маркера, видачею Фітосертіфіката і Акту про проходження термообробки.
   - оформлення Карантинного сертифікату на придбані у нас піддони які пройшли термообробку відповідно до ISPM-15;
   - швидко і якісно провести термообробку Вашого пакувального матеріалу згідно ISPM-15 з нанесенням маркера, видачею Фітосертіфіката і Акту про проходження термообробки. Ця операція зробить можливим митне оформлення Вашого товару в дерев'яній упаковці або на дерев'яних піддонах.
 
Виробництво і документообіг компанії проходить перевірку інспекторами Фітосанітарної служби, що забезпечує Вас від неприємних несподіванок на митниці. Замовити послуги термообробки або готову продукцію ви можете за допомою розділу Контакти.
 
З новітніми технологіями та індивідуальним підходом - ПП ЛПС.

 

Зроблено з любов’ю.