У 117 підприємців Волині, за їх звітом, відсутні наймані працівники

На Волині з 177 підприємців - фізичних осіб, котрі експортують деревину та вироби з деревини, 117 підприємців декларують відсутність найманих працівників.

Про це інформує управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Волинській області.

Окрім того, 11 підприємців, які здійснюють діяльність пилорам, торік виплачували зарплату менше мінімального розміру, визначеного законодавством.

«Якщо взяти до уваги, що протягом року з Волині підприємцями –експортерами вивезено за кордон деревини та виробів на 140,6 мільйона гривень, неможливо уявити як такі обсяги забезпечено без жодного найманого працівника більшістю експортерів», - акцентує увагу начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Тим часом, аналітика органів ДФС в області свідчить про сплату волинськими підприємцями – експортерами лісу в 2014 році 1,2 мільйона гривень єдиного податку, лише 370 тисяч гривень ПДФО від підприємницької діяльності та 355 тисяч гривень ПДФО з найманих працівників.

«І хоч підприємці – експортери деревини залучили до ведення підприємницької діяльності 265 найманих працівників, тим не менше кожен четвертий мінімізував сплату податків, застосовуючи ІІ групу спрощеної системи оподаткування. Водночас, доходи таких підприємців – не менше 1 мільйона гривень», - зазначає Віталій Чуй.

Керівник ГУ ДФС Волині вважає, що місцеві бюджети Волині, 35 відсотків території якої займають ліси, можуть отримувати значно більші кошти у вигляді сплачених податків в результаті легалізації праці у сфері заготівлі та реалізації лісу.

Відтак, у Головному управлінні ДФС у Волинській області рекомендують представникам бізнесу планувати свою діяльність з обов’язковим врахуванням інтересів територіальних громад та працювати винятково у правовому полі.

Volynnews

Зроблено з любов’ю.